regulatory-en
Verantwoord Spelen

Preventie en reductie van problemen die het gevolg kunnen zijn van deelname aan kansspelen, met name door overmatig veel spelen, zijn belangrijke aspecten van de bwin filosofie. Tegelijkertijd streven we naar het respecteren van de rechten van alle klanten die op zoek zijn naar vertier via verantwoorde deelname aan kansspelen.

Mocht u in contact willen komen met een onafhankelijke derde partij aangaande problemen metbwin, neem dan contact op met www.ecogra.org/disputes.

Verantwoord Spelen bij bwin gaat uit van drie punten:

1. Veiligheid van de speler

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de veiligheid van onze spelers. Bescherming van spelers is gebaseerd op de richtlijnen die zijn aangegeven door EGBA (European Gaming and Betting Association), het uitsluiten van minderjarigen van het aanbod en het beschermen van de privacy, dit omvat verantwoord omgaan met data en betaalverkeer. Fairness en de toevalligheid van de producten worden onder de loep genomen door onafhankelijke autoriteiten. Onze marketing-communicatie is ook ingesteld op het beschermen van de spelers: een eerlijk aanbod biedt alleen datgene aan wat het kan leveren.

2. Veiligheid van de game

Wij nemen op twee manieren onze verantwoordelijkheid voor de veiligheid van ons spel aanbod: ten eerste beschermen wij onze gebruikers tegen fouten zoals het per ongeluk plaatsen van weddenschappen door middel van "gameful usability". Ten tweede zorgen het online monitoren van bwin en de ervaring van onze bookmakers voor bescherming tegen fraude. Manipulatie van weddenschappen en witwaspraktijken zijn misdaden en geen spel. Daarom werken wij nauw samen met ESSA (European Sports and Security Association) en de EGBA.

3. Bescherming tegen verslaving: onderzoek - preventie - interventie

De meerderheid van de gebruikers van sportweddenschappen, casino en andere games spelen in het kader van entertainment. Gedragspatronen die niet noemenswaardig zijn zolang ze zich met mate voordoen (zoals shoppen, sporten, eten of drinken van alcohol) kunnen bij sommige mensen escaleren en een probleem worden. Op dezelfde manier kunnen kansspelen en weddenschappen voor een kleine groep klanten leiden tot problemen.

Om de klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden, worden alle klantcontacten die betrekking hebben op responsible gaming binnen de klantenservice afdeling behandeld door een toegewijd "Responsible Gaming" team. Sinds een aantal jaar werkt bwin samen met de befaamde Division on Addiction, Cambridge Health Alliance, een leerstoel van de Harvard Medical School. Dit team werkt aan aanbevelingen voor klanten om op verantwoorde manier te spelen. Wanneer blijkt dat iemand gokverslaafd is, dan zal hij/zij uitgesloten worden van verdere deelname. De klant krijgt ondersteuning en advies hoe hij/zij professionele ondersteuning kan vinden bij hem/haar in de buurt.

Gokhulp Online

https://gokhulp.be/

Kansspelcommissie

https://www.gamingcommission.be/